Търсене в този блог

Фън-шуй и цвета на дрехите:)


Загадъчната дума фън-шуй в превод означава само: вода-вятър, но това понятие включва в себе си много, например, от архитектурата, астрологията и био-енергетиката. Смята се, че това китайско изкуство дава съвети само в областта на подреждането и благоустройството на жилището, но знанията на фън-шуй засягат многото страни на живота, и модата не е изключение.

Дрехите и аксесоарите в източните страни се смятат за продължение на самия човек, а и често професията на човека може да се определи по дрехите му.

Когато избираме дрехи фен-шуй ни съветва да се ориентираме по пет основни космически цвята - червен, жълт, зелен, бял и черен.

Черният и белият цвят символизират вечното противопоставяне на доброто и злото, нали даже в приказките добрите герои са облечени в светли дрехи, а лошите в черни. Обаче в света доброто не може да съществува без злото, затова и двата цвята се смятат за свещени, и ги избират за особени церемонии (сватби или тържествени приеми). Черният цвят понякога използва, за да покажат особеното положение (например, монашеското расо или строгия делови костюм). А когато се съчетаят тези два цвята се образува трети - сив, които символизира парите и среброто (например, костюмите на английските аристократи са сиви).

Червеният е символ на властта и активната жизнена сила, затова червеното червило се смята за най-сексуално, а червеното бельо прави жената особено привлекателна в очите на партньора. Този цвят е най-подходящ за привличане на любов и страст.

На всички е известен израза "жълтата тениска на лидера", нали именно жълтият цвят помага за концентрацията на мислите и намирането на най-добрият способ за решаване на проблемите. жълтия цвят се смята за цвета на земята и слънцето, той не дразни, а настройва околните положително и оптимистично. Неговите роднини - бежовия и пясъчния са подходящи за ежедневно облекло, добре се съчетават с други цветове и не развалят общия цветови фон.

Зеления - живителен и успокояващ цвят, цветът на тревата и дърветата. За бързо излекуване и възстановяване се препоръчват всички нюанси на зеленото. Той способства за сливане с природата, а в съчетание с нежнорозов символизира любовта и щастието. Това се обяснява с това, че романтичните срещи се асоциират с букет цветя.

Розовият цвят носи в себе си чувственост и доброта.

Различните нюанси на червеното - вишнев, малинов, оранжев цвят са много женствени и необичайни. Това оптимистични цветове, които веднага ни дават да разберем, че човекът, който ги е избрал е решителен и интересен.За привличане на любов и късмет в живота е най-добре да се използват в облеклото различни комбинации ярки цветове (зелено и червено) с черно и бяло. А към дънките фен-шуй се отнася доста хладно. Смята се, че светлосиният цвят е цветът на небето, на просветлението, а хората които избират панталони с този цвят, прекъсват връзката си с космоса. Затова, когато избирате дънки е по-добре те да не са с класическия светло-син цвят.

Фън-шуй отдава голямо значение и на платовете, препоръчват се натурални тъкани - коприна, лен, памук и др.

zajenata.net

Няма коментари: